Tai-Chi

Meditatie in beweging.

Onze jachtige moderne samenleving, waarin we tegelijkertijd veel stilzitten, leidt vaak tot stress en een gebrek aan voldoende lichaamsbeweging. Het wordt tegenwoordig algemeen erkend dat iemands geestesgesteldheid invloed heeft op aandoeningen als hoge bloeddruk en hartkwalen. Tai-Chi helpt leerlingen effectiever met stress om te gaan.

Tai-Chi is specifiek gericht is op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit. Het is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie. Er wordt rekening gehouden met de sterke en zwakke punten van ieder individu. Het trainingsproces wordt aangepast aan ieder individu en zijn of haar fysieke mogelijkheden. Dat kan leiden tot verschillen in uiterlijke vorm.

Tai-Chi volgt de principes van de Taoïstische ‘interne alchemie’ met het doel lichaam en geest terug te laten keren naar hun oorspronkelijke zuivere en gezonde staat.

Tai-Chi bestaat uit langzame sierlijke bewegingen, die zorgen voor meer kracht en flexibiliteit en verbetering van evenwicht en circulatie. De combinatie van de doorgaande bewegingen en onverdeelde aandacht heelt lichaam en geest en geeft nieuwe levenskracht. De bewegingen zijn zacht en rond worden aaneengesloten uitgevoerd. De vorm wordt beoefend met een ontspannen geest. Het wordt ook wel omschreven als ‘bewegende meditatie’ of 'Chinese Yoga'. De bewegingen worden één voor één bestudeerd en geoefend om de uitvoering ervan te verbeteren en zo grotere gezondheidsvoordelen te behalen.

Principes: ontspanning, evenwicht, het lichaam uitlijnen, hoeken corrigeren, heupen rechtzetten, de stap beheersen en het gewicht verplaatsen, voortdurend draaien in spiralen, openen en sluiten, de romp centreren en de ruggengraat strekken en ontspannen.

Tai-Chi leidt tot verbeteringen in o.a. coördinatie, kracht, balans, flexibiliteit, ademhaling, kwaliteit van spijsvertering, mentale en emotionele balans en algeheel gevoel van welzijn. Tai-Chi kan helpen bij gezondheidsproblemen zoals een slechte circulatie, hoofdpijn, hoge bloeddruk, artritis, rugpijn, ademhalingsproblemen, spijsverterings- en zenuwstoornissen, ziekte van Parkinson, hersenbeschadigingen, MS, beroerte en hartkwalen.

Door het herstellen van een goede circulatie en het verminderen van de spanning in de spieren, pezen en banden, helpt Tai-Chi het lichaam optimaal te functioneren, de gezondheid te herstellen en een goede werking van alle systemen, organen en weefsels te behouden.

Na verloop van tijd wordt Tai Ch een interne kunst, die dieper doordringt dan alleen tot de spieren en die zo de hele fysiologie van het lichaam ten goede komt.

Tai-Chi is een gematigde cardiovasculaire oefening, die ook een aantoonbare invloed heeft op de longfunctie. Tai-Chi heeft een regulerende werking op het immuunsysteem, helpt de lichaamshouding te verbeteren en degeneratie van de ruggengraat te verminderen, is bevorderlijk voor het behoud van botdichtheid, is een effectieve methode om vallen bij ouderen te voorkomen en heeft een gunstig effect hebben op het vetgehalte in het bloed wat o.a. helpt om aderverkalking te voorkomen. Er wordt een beroep gedaan op de concentratie en het geheugen bij het zich eigen maken van de vorm, dus Tai-Chi is ook een vorm van hersengymnastiek.

De lessen worden gegeven door Drs. Carlo Thuvis, sport-instructeur en bewegingswetenschapper. Hij begon 40 jaar geleden met het beoefenen van Tai-Chi. Zijn opleiding als Tai-Chi-leraar volgde hij bij diverse meesters in China. Voor het leren van Tai-Chi ben je bij hem dus in goede handen.

 

Tai-Chi

  • Do. 20.15

 

Tai-Chi / Qi-Gong 1x p.w.
Optie 1: 70.- voor 10 lessen/weken.
Optie 2: Strippenkaart 20 lessen voor 130.-


Gratis proefles!

Ontstressen

 

Wil jij ook ontstressen bij Fit2Fight?

Hier vind je het lesrooster en onze lokatie.

Intensievere begeleiding nodig? Wij hebben Personal Trainers in huis!

Kom gerust eens langs. Voor meer info, neem gerust contact op.

 

E-mail: info@kickboksenrotterdam.com
Tel: 010 495 06 37
(bgg 06 298 40 392)