Brazilian Jiu-Jitsu

 

Brazilian Jiu-Jitsu, afgekort BJJ, bevat o.a. elementen van Judo en Aikido. Het is een specialisatie, waarbij je, voornamelijk d.m.v. het grondgevecht, controle probeert te krijgen over je tegenstander. Oorspronkelijk bedoeld als een vorm van milde zelfverdediging, is het ook een wedstrijdsport, en onderdeel van andere wedstrijdsporten als MMA en FreeFight. Het is bewezen effectief.

De methode houdt in; de tegenstander naar de grond werken (worpen/takedowns), op de grond de tegenstander onder controle krijgen en jezelf naar een gunstige en veilige positie manouvreren.

Van hieruit worden aanvallen gelanceerd naar de belangrijkste doelen; enkels, knieĆ«n, polsen, ellebogen, schouders, en nek. De gewrichten worden in posities gedraaid, gestrekt en gebogen, waar ze van nature niet geschikt voor zijn. Als de techniek zou worden doorgezet, ontstaat er een breuk of ontwrichting. Het doel is, de tegenstander te dwingen tot opgave, omdat deze pijn en schade wil voorkomen.

Op de nek worden meestal verwurgingen toegepast. Een voordeel hiervan is, dat je je tegenstander voor enkele seconden KO kunt laten gaan, zonder blijvende schade aan te richten, zodat je bv. tijd hebt om te vluchten.

Omdat BJJ blessures kan veroorzaken, zijn beheersing, respect en vertrouwen van absoluut belang.  Als je aanvalt, moet dat op een beheerste manier gebeuren; liever een trainingspartner die "ontsnapt" aan een aanval, dan dat hij geblesseerd raakt. Als je zelf aangeeft, dmv van bv. "afkloppen", niet meer verder te kunnen of pijn te hebben, dan moet je er op kunnen rekenen, dat je trainingspartner je ook onmiddelijk loslaat.

De training wordt op een gestructureerde manier gegeven, en het sparren is los en speels.

Bij Fit2Fight maakt BJJ ook deel uit van Man-Do-Kwan en MMA, en wordt gecombineerd met technieken uit Grieks/Romijns worstelen en Pancrase (Worstelen/Japanse Jiu-Jitsu).

 

Brazilian Jiu-Jitsu

  • Variabele lestijden.
  • Afspreken gaat via een groeps-app.

 

Vechtsport 1 x p.w.
Optie 1: Losse lessen: 10.- per training.
Optie 2: Strippenkaart: 10 lessen voor 70.-
Optie 3: Strippenkaart: 20 lessen voor 125.-


Vechtsport onbeperkt:
Optie 1. Losse maand (geen lidmaatschap): 32.50 p.mnd.
Optie 2. Lidmaatschap met Perodieke Overschrijving (POV): 25.- p.mnd.
- Contract met een opzegtermijn van 1 maand.
- Geen jaarcontract! (Zie inschrijfvoorwaarden)
Optie 3: Jaarbetaling; 250.- (2 mndn gratis!)


Vechtsport onbeperkt + Fitness onbeperkt:
Optie 1. Losse maand (geen lidmaatschap): 42.50 p.mnd.
Optie 2. Lidmaatschap met Perodieke Overschrijving (POV): 32.50 p.mnd.
- Contract met een opzegtermijn van 1 maand.
- Geen jaarcontract! (Zie inschrijfvoorwaarden)
Optie 3: Jaarbetaling; 325.- (2 mndn gratis!)


Gratis proefles!

 

Fight

 

Wil jij ook sporten bij Fit2Fight? Hier vind je het lesrooster en onze lokatie.

Intensievere begeleiding nodig? Wij hebben Personal Trainers in huis!

Voor meer info, neem contact op.

E-mail: info@kickboksenrotterdam.com
Tel: 010 495 06 37
(bgg 06 298 40 392)

Voor Bokshandchoenen, Scheenbeschermers, Voedings-Supplementen (Multi-Vitaminen, Creatine, Amino-Acids, Eiwit-shakes, Maaltijdvervangers, FatBurners), en voor diverse Fitness-producten; vraag bij de leiding! We hebben veel in huis, of kunnen het voor je bestellen!