Yoga

Dao Jin Yoga, ook wel bekend als Tao Yin of Daoyin, is een onderdeel van de Chinese leer, die je leert hoe de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren.

Dao Jin (Taoïstische Yoga) bestaat uit een reeks oefeningen (voornamelijk in liggende en zittende posities, maar ook in staande posities) die door Taoïsten worden beoefend om Chi te cultiveren. Chi is de interne energie van het lichaam volgens de traditionele Chinese geneeskunde.

Dao Jin werd en wordt nog steeds beoefend in Chinese Taoïstische kloosters voor gezondheid en spirituele cultivatie. Het belangrijkste doel van Dao Jin is, om balans te creëren tussen interne en externe energieën, om lichaam, geest en ziel nieuw leven in te blazen, en om kracht en flexibiliteit in spieren en pezen te ontwikkelen.

De oefeningen bestaan o.a. uit het aannemen van houdingen; lichamelijke oefeningen, zoals het strekken van armen en benen, leunen, hoppen, en ademhalingsoefeningen. Elke oefening is ontworpen met een ander doel voor ogen, bijvoorbeeld voor een kalmerend effect, of het verbeteren van de longcapaciteit.

Deze lessen worden gegeven door Drs. Carlo Thuvis, bewegingswetenschapper en sport-psycholoog. Hij begon 40 jaar geleden met het beoefenen van Dao Jin Yoga. Zijn opleiding als Dao Jin Yoga-leraar volgde hij bij diverse meesters in China. Voor het leren van Dao Jin Yoga ben je bij hem dus in goede handen. 

 

Dao Jin Yoga

  • Variabele lestijden.
  • Afspreken gaat via een groeps-app.

Ontstressen

 

Wil jij ook ontstressen bij Fit2Fight?

Hier vind je het lesrooster en onze lokatie.

Intensievere begeleiding nodig? Wij hebben Personal Trainers in huis!

Kom gerust eens langs. Voor meer info, neem gerust contact op.

 

E-mail: info@kickboksenrotterdam.com
Tel: 010 495 06 37
(bgg 06 298 40 392)