Kickboksen Rotterdam Zuidwijk

Kickbokslessen in Zuidwijk? We zijn op zoek naar een nieuwe lokatie.


K1 Kickboksen en Thai-Boxing onder leiding van Ronald Thuvis en Michael den Arend, instructeurs met tientallen jaren vechtsportervaring in meerdere vechtsporten.

Door hun kennis en ervaring weten zij alle ins-and-outs van het kickboksen feilloos uit te leggen. Er wordt o.a. gewerkt aan techniek, conditie, kracht, snelheid, lenigheid, ringtactiek en de reflexen. Kortom een zeer complete training.

K1 Kickboksen en Thai-Boxing zijn wedstrijdsporten, maar hebben uiteraard ook een grote zelfverdedigingswaarde. Vechters van Team Fit2Fight hebben gevochten bij alle grote bonden, en hebben daarbij diverse titels behaald. De training richt zich zowel op de wedstrijdvechter, als op de recreant. Door de wedstrijdjongens onderling wat harder te laten trainen, maar er voor te zorgen dat ze zich inhouden bij de recreanten, blijft de training gezond en de sfeer ontspannen.
 

 

Wij trekken niet alleen kickboksers uit Charlois, maar ook uit omliggende wijken en plaatsen, zoals: Zuidwijk, Tarwewijk, Ijsselmonde, Rhoon, Poortugaal, Rozenburg, Spijkenisse, Barendrecht, Hoogvliet, Pernis en Schiedam.
 

Zuidwijk is een wijk in het zuiden van de Rotterdamse deelgemeente Charlois. Zuidwijk is vanaf 1949, in de jaren 50 gebouwd. Zuidwijk wordt begrensd door de Zuiderparkweg in het westen, de Oldegaarde in het noorden, de Vaanweg in het oosten en de Charloisse Lagedijk en de Maeterlinckweg in het zuiden. De belangrijkste verkeersader en tevens winkelstraat is de Slinge. Het ontwerp van de wijk is vooral het werk van Willem van Tijen, een van de grondleggers van de sociale woningbouw. De wijk bestaat uit zeven woonbuurten en heeft overwegend laagbouw. In de zuidoosthoek van de wijk vindt grootschalige wijkvernieuwing plaats; de bestaande bebouwing wordt gesloopt en vervangen door nieuwe. In het oosten, tegen de Vaanweg aan bevinden zich de Zuiderbegraafplaats en crematorium Rotterdam-Zuid. Verder bevinden zich in deze hoek vier volkstuinencomplexen, De Beukhoeve, Phoenix, De Maasglorie en Zonnehof.

Zuidwijk kan in acht buurten worden onderverdeeld[1], vier ten Noorden van de Slinge en vier ten Zuiden. Van West naar Oost, van Noord naar Zuid: de Lo’s, Steinen, Kampen, Horsten en de Velden, Hoeken, Voorden/Rode’s en de Burgen. Er is een sporthal genaamd 'de Asterlo'. Het lokaal cultuur centrum 'de Larenkamp' herbergt onder andere een vestiging van de bibliotheek Rotterdam.

Stadsbuslijn 70 van de RET komt vanaf Lombardijen over de Slinge richting Zuidplein. In 1970 werd Zuidwijk door de metro met de binnenstad verbonden. Daardoor was het mogelijk in korte tijd het centrum van Rotterdam te bereiken. Het metrostation Slinge kreeg als eerste in Nederland een 'park-and-ride'-functie. Tramlijn 25 verbindt Zuidwijk met Carnisselande en via de binnenstad en het Centraal Station met Schiebroek.

We zijn op zoek naar een lokatie in Zuidwijk om kickbokslessen te kunnen geven. Zuidwijk heeft bijna alles in huis om heerlijk te kunnen leven, wonen en werken. Alleen een goede kickboksschool ontbreekt er nog.

We zijn er mee bezig. Heb jij nog ideeen? Neem gerust contact op.

Wil je ook goed leren Kickboksen bij Fit2Fight, het beste vechtsportcentrum van Rotterdam-Zuid / Charlois? Hier vind je het lesrooster, onze scherpe tarieven en onze lokatie. Kom gerust eens langs. Een proefles is gratis.

Info over de wedstrijdvechters van Fit2Fight vind je op de Fighterspage.